Bent u ook wel in voor:

Een kijkje achter de schermen

Iets anders met de motor

Een gezellige bak koffie

Een boel nieuwe kennissen

Is het antwoord meer dan 2x ja?

Dan is vrijwilliger bij MBTZ worden wellicht iets voor u!

Het MotorBegeleidingsTeam Zeeland (MBTZ) is altijd op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde motorrijders die stevig in hun schoenen staan.

 

Wil jij graag je hobby combineren met vrijwilligerswerk? Heb jij zin om samen met gezellige collega’s een leuke vrijetijdsbesteding te doen? Wil jij graag een steentje bijdragen aan het goed en veilig laten verlopen van evenementen? Lees dan onderstaande informatie over het vrijwilligerswerk bij het MBTZ en meld je aan!

Het werk bij het MBTZ bestaat uit het verzorgen van de verkeersbeveiliging van evenementen. Dit doen we altijd op de motor en onder toezicht van de politie. Hierdoor zijn we flexibel, effectief en efficiënt inzetbaar bij (complexe) evenementen. De verkeersbeveiliging betreft voornamelijk het regelen van het verkeer bij kruisingen en bij obstakels op en langs de weg. Een verantwoordelijke taak om het evenement ongestoord door te laten gaan, waarbij de veiligheid van de deelnemers, omstanders en andere begeleiders gewaarborgd is.

Je gaat o.a. de volgende evenementen begeleiden: wielerwedstrijden, truckritten, triatlons, motortoertochten, loopwedstrijden, goede doelenevenementen, oldtimerritten, etc.. Een zeer grote diversiteit aan evenementen met ieder zijn eigen dynamiek. Zeer gevarieerd en erg leuk!

Doordat je je als vrijwilliger zelf kan inschrijven voor de evenementen op onze website, bepaal jij zélf hoe vaak, wanneer en bij welk evenement je kan worden ingezet. Uiteraard wordt ieder evenement grondig voorbereid en nauwkeurig gecoördineerd. De coördinator(en) bepalen aan de hand van het aantal inschrijvingen per evenement wie wordt ingezet. Voorafgaand aan het evenement ontvang je ruim van tevoren alle benodigde informatie, inclusief routekaartjes. Voor degenen die ook een navigatiesysteem hebben, worden de routes ook hiervoor aangeboden.

 

Om als verkeersregelaar aan het werk te mogen gaan, moet je een instructie (via E-learning) volgen. Na de instructie volgt een kort examen (via dezelfde E-learning). Als je geslaagd bent dan ben je gecertificeerd Evenementen VerkeersRegelaar (EVR) voor de duur van een jaar. Deze instructie en het examen volg je (gratis) jaarlijks vanuit het MBTZ. Daarnaast organiseert het MBTZ ieder voorjaar een cursusdag met daarbij een voortgezette rijopleiding die wordt verzorgd door een externe opleider. De deelname aan de cursus kost je niks extra en geeft je een stevige training op alle benodigde motorbeheersingsoefeningen. Een uiterst leerzame en goede start na het winterseizoen en vooral een leuke dag!

Voor alle nieuwe vrijwilligers wordt elk jaar een introductie-/informatieavond georganiseerd. Hierbij worden alle aspecten van het begeleiden doorgenomen en de meest voorkomende evenementen belicht. Daarnaast krijgt iedere nieuwe vrijwilliger een ervaren motorbegeleider (mentor) toegewezen die je bij je eerste/nieuwe evenementen je de kneepjes van het vak leert.

Het MBTZ is een gezellige, diverse en enthousiaste club motorrijders waar op een zeer ontspannen en ongedwongen manier wordt samengewerkt.

Enthousiast geworden? Stuur dan een bericht naar info@mbtz.nl (kan ook via de website: contact). Hier kan je ook terecht als je nog wat meer informatie wilt.

Direct naar contact